Kom med falske vitnemål som snekkere Ble utvist fra Norge

Åtte Serbere er utvist fra Norge etter at de hadde med seg falske vitnemål da de søkte oppholdstillatelse.

Kom med falske vitnemål som snekkere  Ble utvist fra Norge

Nylig oppsøkte en bedrift utlendingsseksjonen hos Politiet i Sarpsborg. De hadde med seg serbiske borgere som var hyret inn som snekkere til et større boligprosjekt i Østfold. Åtte av elleve hadde forfalskede vitnemål.

De kom med vitnemål som viste at de hadde en fagutdanning som snekkere. Men politiet fattet mistanke og sjekket vitnemålene mot utdanningsinstitusjonen i Serbia, noe som ga uttelling.

For de åtte serberne som kom med falske papirer ble det et kort opphold i Norge. Etter tre dager ble de fløyet tilbake til Serbia, og er utvist fra Norge for en periode på fem år framover.

Politiets utlendingsseksjon i Sarpsborg intensiverer nå kontrollen med dokumentene til håndverkere som kommer.

Les hele saken hos NRK.

Har du lang erfaring som snekker eller tømrer, men ikke svennebrev/fagbrev? Det kan vi hjelpe deg med.

Meld deg på vårt fagbrevkurs som tømrer. Vi har nylig lansert nye datoer og steder over hele landet. Sjekk vår kurskalender her.

Fagbrev Byggdrifterfaget

05 januar 2024

Vi ønsker velkommen til kurs 29.02.2024! Fagbrev Byggdrifterfaget, samlingsbasert i Tromsø.

Lansering | Digitale kurs

01 november 2023

Digitale kurs | Fremtiden for læring er her! Å investere i din egen læring og utvikling har aldri vært enklere. Vi mener at læring skal være tilgjengelig for alle, og våre digitale kurs er et skritt i denne retningen. Norsk Fagutdanning har tatt et viktig skritt inn i denne digitale læringsverdenen, og vi er stolte av å annonsere vår siste satsing - et utvalg av digitale kurs for de som jobber i bygg- og anleggsbransjen.

Nyhet! Nettkurs diisocyanater

13 september 2023

Norsk Fagutdanning lanserer videokurs! Alle som bruker diisocyanater og diisocyanatholdige blandinger må ha opplæring, og opplæringen må kunne dokumenteres.

Scroll til toppen