180 vannskader daglig i norske boliger

I 2016 ble det registrert mer enn 180 vannskader daglig i norske boliger. I følge tall fra Finans Norge har rørbrudd og lekkasjer fra koblinger alene forårsaket skader for over 650 millioner kroner årlig.
180 vannskader daglig i norske boliger

I 2016 ble det registrert mer enn 180 vannskader daglig i norske boliger. I følge tall fra Finans Norge har rørbrudd og lekkasjer fra koblinger alene forårsaket skader for over 650 millioner kroner årlig.

De største skadene oppstår gjerne når vannet får lekke lenge uten at noen oppdager det. Mange klemmer å vri på hovedstoppekrana før de reiser bort.

-Risikoen er ekstra stor når ingen er hjemme. Skal du være borte fra hjemmet mer enn noen få dager, steng stoppekrana, sier Skadeinspektør i If i en pressemelding gjengitt hos bygg.no. Bare seks av ti nordmenn skrur av stoppekrana når de reiser fra huset i flere dager. I følge en tidligere undersøkelse går det fram at to prosent (ca 100 00 nordmenn), ikke engang vet hvor stoppekrana er i boligen!

Ifølge forsikringsstatistikken, er det hvert år over 8000 vannlekkasjer hjemme hos folk på grunn av rørbrudd som slitasje og elde på gamle rør. Det er også klokt å tømme og stenge rør som ikke er i jevnlig bruk. Frostskader skyldes gjerne at dårlige plasserte rør med vann i blir utsatt for kulde. Når temperaturen i et vannrør synker til 0 grader begynner innfrysningen og volumet inne i røret øker med rundt 10 prosent. Det svakeste punktet gir etter og skaden er et faktum.

Fem tiltak som hindrer vannskader.

  • Rens sluk og vannlås minst en gang i året
  • Sørg for at alle i boligen vet hvor hovedstoppekranen befinner seg og hvordan den brukes.
  • Reiser du bort noen dager, steng hovedstoppekranen.
  • Bruk autorisert rørlegger når du bygger nytt eller skal pusse opp.
  • Unngå å bruke vaske- eller oppvaskmaskiner når du sover eller ikke er til stede. Det kan oppstå både vannlekkasjer og brann!

Lansering | Digitale kurs

01 november 2023

Digitale kurs | Fremtiden for læring er her! Å investere i din egen læring og utvikling har aldri vært enklere. Vi mener at læring skal være tilgjengelig for alle, og våre digitale kurs er et skritt i denne retningen. Norsk Fagutdanning har tatt et viktig skritt inn i denne digitale læringsverdenen, og vi er stolte av å annonsere vår siste satsing - et utvalg av digitale kurs for de som jobber i bygg- og anleggsbransjen.

Nyhet! Nettkurs diisocyanater

13 september 2023

Norsk Fagutdanning lanserer videokurs! Alle som bruker diisocyanater og diisocyanatholdige blandinger må ha opplæring, og opplæringen må kunne dokumenteres.

Fagbrev Barne- og ungdomsarbeider

24 august 2023

Nye datoer for kurs i Barne- og ungdomsarbeider er nå publisert! Ved å delta på eksamensforberedende kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven til fagbrevet. Fagkode: BUA3102

Scroll til toppen