MENY
MENY
Gå til innhold

Våtromskurs - Grunnmodul og A-Modul

Norsk Fagutdanning er Norges største leverandør av våtromssertifisering. Vi arrangerer kurs i Byggebransjens våtromsnorm over hele landet. Meget erfarne og dyktige instruktører som til en hver tid er oppdatert på det faglige og vet hva et godt våtromskurs skal inneholde. Vi kjører både grunnmodul, A-Modul og B-Modul.

Målgruppe

Alle som utfører arbeid våtrom. F.eks. tømrere, flisleggere, membranleggere, prosjekterende, takstpersonell, betongarbeidere, murere, blikkenslagere, ingeniører, arkitekter mv.

Grunnmodul

Det er ingen opptakskrav for å delta på grunnmodul, som alene ikke gir våtromssertifikat etter Byggebransjens våtromsnorm. Man må avlegge eksamen i A-Modul for å få utløst sertifikat.

A-Modul

For å avlegge eksamen i A-Modul må grunnmodul våtrom være gjennomført . Eksamen A-modul må avlegges senest 12 måneder etter gjennomført grunnmodul.

Krav til våtromskurset A-Modul

Kandidaten må ha svenne-/fagbrev eller dokumentere 5 års relevant praksis i det faget du ønsker å ta våtroms-sertifikat. Lærlinger kan delta på våtromskurset og ta våtromssertifikatet når de har mindre enn 6 måneder igjen av den totale læretiden.

Tilgjengelige moduler

  • A1 - Betong/Mur.
  • A2 - Maling/Tapet/Taktekking.
  • A3 - Rørlegger.
  • A4 - Elektro.
  • A5 - Tømrer/Blikkenslager.

Gyldighetsperiode for A-Modul

Våtromssertifkatet fra FFV har en gyldighetsperiode på 5 år. Du må etter dette ta et oppdateringskurs A-modul (1 dag) for å få fornyet godkjenning av ditt våtromssertifikat.

Gjennomføring

  • Grunnmodul våtrom inkludert prosjektoppgave er på totalt 24 timer. Kurset gjennomføres som 14 timer undervisning, med en prosjektoppgave normert til 10 timer som hjemmearbeid før kursstart.
  • Eksamen Modul-A våtrom er på 4 timer og gjennomføres siste kursdag.

Grunnmodul må være gjennomført før du kan delta på fagmodulene A, B eller C.

Byggebransjens våtromsnorm

Alle må ha tilgang til BVN på nett når de går på kurs. Kursdeltagerne må selv skaffe seg denne tilgangen i god tid før kurset starter ved å kontakte SINTEF Byggforsk. Byggebransjens våtromsnorm (BVN) kan du bestille ved å klikke her.

Godkjent våtromsbedrift?

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og B-Modul eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

Pris for Grunnmodul og A-Modul

Se påmeldingsskjema under.

Spørsmål om våtrom?

Tilbake til innholdet